پرداخت حق عضویت سالیانه سایت
تبلیغات
کانال تلگرام مجستیک
یا مبدل برق دستگاه الکترونیکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل می کند. جریان AC تبدیل شده می توانند بر اساس نیاز در هر ولتاژ و فرکانسی باشد که بوسیله ترانسفورماتورهای مناسب و مدارها کنترل می شود.
اینورترها قطعات متحرک ندارند و در طیف گسترده ای از ابزارهای کاربردی استفاده می شوند، از منبع تغذیه کامپیوتر گرفته تا ابزار بزرگ حمل و نقل فله. اینورترها معمولا برای تامین جریان AC از منابع DC مانند پانل های خورشیدی یا باتری مورد استفاده قرار می گیرند.
اینورتر نوسان ساز الکترونیکی قدرت بالا است. دلیل این نام گذاری آن است که این دستگاه عمل عکس مبدل برق AC به DC متداول را انجام می دهد.
هشدار
برخی از اینورتر های با توان پایین دراری هشداری مبنی بر عدم استفاده از آنها برای روشن کردن لامپهای فلورسنت معمولی هستند. دلیل این هشدار این است که خازن تصحیح توان به صورت موازی با لامپ وصل شده است. با برداشتن خازن مشکل رفع خواهد شد.
کاربرد های اینورتر چیست؟
منبع تغذیه
اینورتر برق DC را از منابعی مانند باتری، پانل های خورشیدی، یا سلولهای سوختی به برق AC تبدیل می کند. برق خروجی را می توان به هر ولتاژی که لازم باشد تبدیل کرد.
میکرو اینورترها مستقیما جریان را از پانل های خورشیدی به جریان متناوب تبدیل می کنند.
منابع برق اضطراری
استفاده از باتری و اینورتر بعنوان منبع تغذیه اضطراری (یو پی اس) جهت تامین برق AC زمانی که برق اصلی در دسترس نیست. وقتی که برق اصلی مجددا برقرار شد ، از یکسو کننده برای شارژ کردن باتری ها استفاده می شود.
گرمکن القائى
از اینورتر ها برای بالا بردن فرکانس برق اصلی جهت استفاده در گرمکن القائى استفاده می شود. برای اینکار ابتدا برق اصلی با به DC تبدیل کرده و سپس بوسیله اینورتر برق DC را به AC با فرکانس بالاتر تبدیل می کنند.
انتقال انرژی به روش HVDC
در انتقال برق به روش HVDC (انتقال مقدار زیادی انرژی در مسافتهای زیاد و با تلفات کم)، ابتدا برق AC به برق DC با ولتاژ بالا تبدیل شده و به مکان دیگری منتقل می شود. سپس در محل دریافت، به کمک اینورتر آن را به برق AC تبدیل می کنند.
درایو فرکانس متغیر
درایو فرکانس متغیر یا VFD یک سیستم برای کنترل کردن سرعت چرخش یک موتور AC با کنترل کردن فرکانس برق اعمال شده به موتور الکتریکی است. اینورتر وظیفه کنترل برق را بعهده می گیرد. در اغلب موارد ، درایو فرکانس متغیر شامل یک یکسوساز است به طوری که برق DC مورد نیاز اینوتر از برق AC اصلی تامین می شود. از آنجا که در اینجا اینورتر یک عنصر اصلی است، بعضی اوقات درایو فرکانس متغیر به نام درایو اینورتر یا کلا اینورتر نامیده می شود.
درایوهای الکتریکی وسیله نقلیه
در حال حاضر از اینورتر جهت کنترل قدرت کشش موتور در برخی وسایل نقلیه برقی مانند قطار برقی و همچنین برخی از خودروهای الکتریکی و هیبریدی مانند تویوتا Prius استفاده می شود. به طور خاص پیشرفت های مختلف انجام شده در تکنولوژی اینورترها به خاطر کاربرد آنها در وسایل نقلیه برقی است. در وسایل نقلیه مجهز به ترمز احیا کننده، اینورتر همچنین انرژی خود را از موتور (که در این جا به عنوان یک ژنراتور عمل می کند) گرفته و آن را در باتری ها ذخیره می کند.
در ادامه مطلب یه فایل PDF در مورد اینورتر ها قرار داده شده است که خالی از لطف نمیباشد...
ادامه مطلب
مدارات اینورتر که کاربردهای زیادی نیز دارند با قیمتهای بالایی در بازار بفروش میرسند.امروز یک مدار اینورتر ولتاژ12 به 220 ولت را برای شما عزیزان قرار میدهم که میتوانید براحتی آنرا بسازید و حداقل به عنوان یک مدل آزمایشگاهی با نحوه ساخت و عملکرد آن تا حدود زیادی آشنا شوید!!!
در این مدار استفاده شده است از دو ترانزیستور ماسفت IRFZ44 برای ایجاد توان در خروجی و همچنین ای سی 4047 که نقش یک مولتی ویبراتور مونو آستابل را ایفا میکند و یک فرکانس 50 هرتز را برای ما میسازد.پین 10 و 11 ای سی مستقیم به ترانزیستورهای ماسفت وصل شده اند که بصورت پوش پول با هم ارتباط دارند.ولتاژ ترانسفورمر هست 9 ولت 2 آمپر در ثانویه و 230 ولت در اولیه.استفاده از هیت سینک برای ترانزیستورها توصیه میشود.
*توجه*
ادامه مطلب
هدف از ارائه این پروژه ساخت یک ژنراتور ساده با استفاده از نیروی انسانی میباشد.در این پروژه با استفاده از دوچرخه ما به تولید انرِژی الکتریکی خواهیم رسید که میتوان از آن برای موبایل لپ تاپ و... در مواقع اضظراری استفاده نمود.
همانگونه که در شکل نیز کاملا مشخص میباشد چرخاندن شفت موتور باعث ایجاد میدان مغناطیسی در داخل موتور شده و ما در خروجی موتور جریان الکتریکی خواخیم داشت.
اگر ما از یک اینورتر در خروجی استفاده نماییم براحتی میتوان ولتاژ 12 را تا مرز 220 ولت ac نیز رساند و از آن در موارد مختلف استفاده نمود...
ادامه مطلب